АДВОКАТСЬКЕ бюро
Кучерявого Олега Петровича

повний комплекс юридичних послуг, захист інтересів громадян і юридичних осіб

Лип

25

Надсилання учасникам судового процесу процесуальних документів електронною поштою

Автор: admin

hgkjВідповідно до наказу Державної судової адміністрації України від 31на русском языке травня 2013 року № 72 «Про реалізацію проекту щодо обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу» (зі змінами внесеними наказом ДСА від 14.06.2013 року № 81), з 17 червня 2013 року у всіх місцевих та апеляційних судах загальної юрисдикції запроваджується порядок обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу в частині надсилання судом таким учасникам процесуальних документів в електронному вигляді, паралельно з документами у паперовому вигляді.

До 17 червня 2013 року проект «Електронний суд» вже запроваджено у 15 судах загальної юрисдикції.

Учасники судового процесу тепер мають можливість отримувати процесуальні документи в електронному вигляді паралельно з документами у паперовому вигляді. Для отримання процесуальних документів в електронному вигляді потрібно:

1. Зареєструватися в системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу, розміщеній у розділі «Електронний суд» на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою:  http://mail.gov.ua/registration,   тобто завести поштову скриньку електронного суду.

2. Подати до суду заявку про отримання процесуальних документів в електронному вигляді по конкретній справі, яку необхідно роздрукувати на офіційному веб-порталі судової влади України у розділі «Електронного суду» http://mail.gov.ua/registration/zayava.html. Процесуальні документи по відповідній справі, що видані після дати подання Вами заявки до суду, будуть надходити в електронному вигляді на зазначену в Вашій заявці зареєстровану електронну адресу учасника судового процесу в домені mail.gov.ua.

За публікацією на сайті Державної судової адміністрації України 

_____________________________________________________________

Публікація – липень 2013 р.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *