АДВОКАТСЬКЕ бюро
Кучерявого Олега Петровича

повний комплекс юридичних послуг, захист інтересів громадян і юридичних осіб

Лют

5

Державний логотип для органічної продукції

Автор: admin

p452457n16В Україні затверджено державний01 rus логотип для органічної продукції (сировини). Відповідний наказ № 495 видало 25 грудня 2015 року Міністерство агрополітики України. Наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування. Поки що він офіційно не опублікований, а отже ще не набрав чинності.

Державний логотип для органічної продукції (сировини) (далі – державний логотип) складається з графічного зображення та напису, які поміщені у квадрат. Графічне зображення складається з двох кругів однакового радіуса, які перетинаються і находять один на інший. Площина, яка в результаті часткового накладання кругів один на одного є спільною для обох кругів, має зелений колір та утворює фігуру у вигляді листка рослини. Частина круга, розташованого з лівого боку, яка не належить доp452457n17-1 спільної площини, має жовтий колір, а частина круга, розташованого з правого боку, яка не належить до спільної площини, – блакитний. Напис розміщується під графічним зображенням державного логотипа та складається зі слів «ОРГАНІЧНИЙ ПРОДУКТ» або його еквівалента англійською мовою «ORGANIC PRODUCT», виконується великими літерами зеленого кольору. Більш детальний опис, якщо він Вас цікавить, можете подивитися у тексті наказу.

Державний логотип може використовуватися в будь-якому масштабі, але якщо етикетка та/або упаковка органічної продукції (сировини) має недостатню площу для нанесення необхідного маркування (площа найбільшої з поверхонь становить менше 25 см-2), то державний логотип повинен мати розміри: 8 мм у ширину та 8 мм у висоту.

Державний логотип може наноситися на будь-яку упаковку, етикетку (стікер), споживчу тару, контретикетку, кольєретку, ярлик, пробку, листок-вкладиш, документ, повідомлення, інші елементи упаковки, що супроводжують чи належать до органічної продукції (сировини).

p452457n23-2

Розміщення державного логотипу буде можливе після офіційного оприлюднення цього наказу Мінагрополітики, у відповідності до вимог Закону України «Про виробництво та обіг органічної сільськогосподарської продукції та сировини».

________________________________________________

Публікація – лютий 2016 року

 

Зацікавила публікація?
  • Одержуйте нові публікації по RSS або E-mail.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *