АДВОКАТСЬКЕ бюро
Кучерявого Олега Петровича

повний комплекс юридичних послуг, захист інтересів громадян і юридичних осіб

Лют

17

Зразок клопотання до виконавчої служби по виклику для оплати штрафу ДАІ

Автор: admin

Публікується зразок клопотання до виконавчої служби по факту отримання “листа щастя” безпосередньо від виконавчої служби. Звертаю увагу читачів, що для того, щоб Ваше клопотання відповідало вимогам Закону України “Про виконавче провадження”, звертатися потрібно саме до державного виконавця, який підписав постанову, або повістку на Ваше ім’я, а не до начальника відділу або управління, як то більше полюбляють наші люди. Державний виконавець процесуально – особа самостійна. До начальника відділу виконавчої служби слід звертатися лише тоді, коли Ви оскаржуєте дії державного виконавця.

При зверненні до виконавчої служби у порядку, який не відповідає вимогам Закону України “Про виконавче провадження”, Ваше звернення буде розглядатися виключно у порядку, який передбачено загальним законом “Про звернення громадян” і суттєвого впливу на виконавче провадження не буде мати. Отже зразок (анкетні дані змінено): 

Державному виконавцю ВДВС

Сокирянського РУЮ

Бандуряку Р.Б.

Чиркизюка Миколи Івановича

(60236, м. Новодністровськ, м-он “Діброва”, буд. 70, кв. 76)

КЛОПОТАННЯ

7 серпня 2009 р. мною через пошту отримано виклик про явку до Вас на 3 серпня 2009 р. (до цього часу я перебував на лікуванні у санаторії).

У виклику зазначено пропозицію про сплату штрафу у розмірі 350 гривень відповідно до Постанови ВХ № 107049 ВДАІ по обслуговуванню Сокирянського району.

Повідомляю Вас, що я не вчиняв ні яких порушень ПДР і на мене працівниками ДАІ по обслуговуванню Сокирянського району не складалися адмінпротоколи і не виносилися постанови про притягнення мене до адмінвідповідальності.

На моє ім’я поштою 30.06.2009 р. надходила постанова ВХ № 107049, винесена 17.06.2009 р. працівником ВДАІ з обслуговування м. Кам’янця-Подільського про притягнення мене до адмінвідповідальності за правопорушення, що було вчинене 17.06.2009 р. на автомобілі Опель д/н. СЕ 6826 АВ. Але я цього порушення не вчиняв і цим автомобілем у вказаний час не керував, оскільки він був переданий мною за довіреністю іншій особі у жовтні 2008 р.

Відповідно до ст. 14-1 КпАП України, я у встановлений законом строк письмово повідомив ВДАІ з обслуговування м. Кам’янця-Подільського про те, що вказаний автомобіль мною був переданий за довіреністю у користування іншій особі. Але через явно недбале ставлення працівників цього підрозділу ОВС до виконання своїх службових обов’язків постанова надійшла на виконання до виконавчої служби.

В зв’язку з цим повідомляю Вас, що я не маю наміру сплачувати штраф по незаконно винесеній відносно мене постанові та маю намір оскаржити незаконні дії працівників ДАІ.

Керуючись ст.ст. 11-1, 34 Закону України “Про виконавче провадження”,

прошу:

1. надати мені для ознайомлення та зняття копій матеріали виконавчого провадження по виконанню постанови ВХ № 107049;

2. зупинити виконавче провадження.

Чиркизюк М.І.

10 серпня 2009 р.



коментарів 12

  1. и как ДВС обычно реагирует на такие ходатайства?

  2. admin :

    Студенту: по любому ходатайству должны или удовлетворить или отказать, дать ответ.

  3. Саша :

    Порадьте!
    Якщо, я хочу подати позов про відшкодування майнової та моральної шкоди з ДВС, в який суд я повинен звернутися в районний чи адміністративний?

    Районним судом визнано бездіяльність державного виконавця.

  4. admin :

    Саша, Вы маєте звернутися до окружного адміністративного суду

  5. Саша :

    В КАСУ встановлено, що звернутися можна в 6 місячний термін за захистом з дня коли особа дізналася або повина була дізнатися про порушення своїх прав. Районий суд виніс ухвалу 04.02.2013 про бездіяльність ДВС. Апеляційний суд виніс ухвалу залишено без змін 11.04.2013. ВССУ виніс ухвалу залишено без змін 11.07.2013. 6 місяців рахується з 04.02.2013 чи з 11.07.2013?

  6. admin :

    Саша, Ваше запитання не зрозуміло. Ця норма закону стосується строку звернення до суду, а Ви вже всі інстанції судові пройшли. Куди ж і з якого приводу Ви ще звертатися зібралися?

  7. Саша :

    Зібрався звернутися до адміністративного суду, щоб стягнути майнову та моральну шкоду з ДВС за не виконання судових рішень.

  8. admin :

    Саша, тогда лучше отсчитывать от 11.04.2013 – даты вступления в силу после решения апел. суда.

  9. Саша :

    Добрий вечір ! Підскажіть ! подав скаргу 27.07.13 на скасування постанови про поверененя виконавчих листів на підстві ч.2 ст.47. Але виконавчі листи направив назад до ДВС і по них відкриті викон. провад. про стягнення з боржника коштів. Зараз розглядається справа, Чи правомірно просити суд скасувати постанову і визнати діїї держ. викон. неправомірними по поверненню ВЛ., чи просити визнати суд тільки дії неправомірні по поверенню ВЛ так як по них вже повторно проводиться стягнення.

  10. admin :

    Саша, правомірно, адже факт дій відбувся і Ви маєте право оскаржити правомірність таких дій (рішення), тим більше, що законність не поновлена, а просто відкрите провадження вже з нових підстав

  11. Марія :

    Добрий день!Підкажіть будь ласка,що можна зробить. Є рішення господарського суду,відповідно до якого,боржник нам винен певну суму коштів.Виконавче провадження відкрито,строк для добровільного виконання рішення збіг,писали заяви до ДВС щодо накладання арешту на рахунки боржника,однак держ.виконавець каже,що вже 4 раз відправляє запит до податкової,однак відповіді не отримує,в звязку з чим,не може й арешт накласти.Що нам робить,які наші подальші дії?

  12. admin :

    Марія, ознайомьтеся з виконавчим провадженням, зніміть копії – Вам буде зрозуміло: чи дійсно виконавець звертався до ДПІ, чи бреше? Якщо бреше, або не вчиняє інші належні дії – оскаржуйте його бездіяльність начальнику ВДВС або відразу до суду. Якщо не бреше, то напишить скаргу на відповідну ДПІ їх начальству та прокурору. Тоді може зашевеляться

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *