АДВОКАТСЬКЕ бюро
Кучерявого Олега Петровича

повний комплекс юридичних послуг, захист інтересів громадян і юридичних осіб

Лип

30

Покарання за ненадання трудових довідок

Автор: Advocat

Чимало проблем у громадян останніми роками виникає в зв’язку з тим, що підприємства, на яких вони пропрацювали той чи інший період часу, під різними приводами не видають їм довідки про період роботи і умови цієї роботи. Здебільшого таке виникає на підприємствах з небезпечними і шкідливими умовами праці, а у громадян такі проблеми виникають під час оформлення пенсії. Як наслідок – люди роками не можуть оформити пільгові пенсії.

В зв’язку з цим слід звернути увагу відвідувачів сайту на внесення Верховною Радою України Законом від 17.05.2012 № 4714-VI змін до статті 41 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Тепер законом прямо передбачена відповідальність посадових осіб підприємств і установ (незалежно від форми власності) та фізичних осіб – підприємців за порушення терміну (відповідно до Закону “Про звернення громадян”)  надання ними працівникам, у тому числі колишнім, на їхню вимогу документів стосовно їх трудової діяльності на даному підприємстві, в установі, організації чи у фізичної особи – підприємця, необхідних для призначення пенсії (про стаж, заробітну плату тощо), або надання зазначених документів, що містять недостовірні дані, порушення терміну проведення атестації робочих місць за умовами праці та порядку її проведення.

Хоча є великим питанням: чи налякає керівників підприємств передбачене цим законом покарання – штраф від тридцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян?

А чи не прийнятий закон для окозамилювання громадянам?



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *