АДВОКАТСЬКЕ бюро
Кучерявого Олега Петровича

повний комплекс юридичних послуг, захист інтересів громадян і юридичних осіб

Бер

3

Портал адміністративних послуг

Автор: admin

Віднині он-лайн-послуги Міністерства юстиції можна отримати на єдиному державному порталі адміністративних послуг poslugy.gov.ua . Про це 1 березня 2017 року в ході виступу на засіданні Кабінету міністрів повідомив Міністр юстиції Павло Петренко.

 

За його словами, це послуги, які мають величезний попит серед українських підприємців і українських громадян. Серед них – низка сервісів для фізичних осіб – підприємців у режимі он-лайн. «І на сайті Он-лайн будинку юстиції, і на державному порталі з сьогоднішнього дня у повноцінному режимі діє можливість зареєструвати в он-лайн форматі себе як ФОП.

Так само ми надаємо доступ до такої послуги як реєстрація змін до відомостей про фізичну особу-підприємства. Це надзвичайно популярна послуга, якою користуються близько 500 тисяч разів на рік.

Третя послуга для ФОП – припинення підприємницької діяльності фізичної особи -підприємця. Для того, щоб не стояти в чергах з документами і не просити бюрократів закрити вашу компанію, зараз ми надаємо таку можливість на урядовому он-лайн порталі», – поінформував присутніх Міністр юстиції.

 

Разом з тим, на порталі poslugy.gov.ua буде запущено два сервіси для юридичних осіб. Це он-лайн реєстрація юридичної особи та внесення відомостей про юридичну особу до реєстру. «Це сотні тисяч підприємців, які раніше стояли у чергах, а зараз зможуть зробити необхідні дії не виходячи з офісу через свій гаджет», – додав П. Петренко. «Сьогодні ми зробили ще один важливий крок на шляху до запровадження реального електронного урядування в України, – говорить Олександр Риженко, голова Державного агентства з питань електронного урядування України. – Доступні та прозорі, не корупційні, швидкі та зручні електронні адміністративні послуги – це те, що найбільше очікують громадяни та бізнес».

 

Результат надання електронної послуги з відповідним номером у єдиному реєстрі в електронній формі направляється суб’єкту господарювання. Також можливо перевірити факт реєстрації шляхом доступу до публічної інформації з єдиного державного реєстру.

 

Ініціатива реалізується за підтримки Швейцарсько-української програми «Електроне урядування задля підзвітності влади та участі громади», що виконується Фондом «Східна Європа». «В Європейському Союзі затверджено перелік з 20 базових послуг, які обов’язкові для запровадження в електронній формі. Серед них й послуги у сфері реєстрації бізнесу, – говорить Віктор Лях, Президент Фонду «Східна Європа». – Наша мета сприяти становленню в Україні європейських стандартів якості з обслуговування громадян та бізнесу».

 

 

 

За публікацією на сайті Ради адвокатів Київської області

____________________________________________

Публікація – березень 2017 року



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *