АДВОКАТСЬКЕ бюро
Кучерявого Олега Петровича

повний комплекс юридичних послуг, захист інтересів громадян і юридичних осіб

Чер

6

Психотропні курильні суміші і пахощі – тепер наркотики!

Автор: Advocat

Так звані, курильні суміші, пахощі та деякі інші речовини, які до цьогона русском языке часу рахувалися ненаркотичними галюциногенами і психотропами, тепер віднесені до наркотиків – з усіма наслідками, які супроводжують таке визнання (адміністративна і кримінальна відповідальність).

Кабінет Міністрів України своєю Постановою вiд 31.05.2010 № 373 вніс до переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 6 травня 2000 р. N 770 низку додаткових хімічних речовин, а також рослинні препарати, які використовувалися в якості пахощів, курильних сумішей та напоїв на кшталт чаїв.

Не будемо зупинятися на всіх малозрозумілих для більшості людей хімічних назвах, зазначимо лише те, що є більш зрозумілим. Зокрема, наркотичними засобами визнано:

ØСальвінорин А – психотропна речовина, яка за своїм впливом не поступається марихуані чи іншому наркотичному зіллю. “Глюки” починаються, як від ЛСД і навіть сильніші: втрата відчуття простору, часу тощо. Дехто навіть непритомніє. Ця речовина міститься у листях рослини Сальвія і до цього часу входила до складу чаю з такою ж назвою. Цей чай можна було придбати у будь-якій аптеці. Наркомани його і пили і курили.

ØБензилпіперазин. У принципі це є глистогінний засіб, але у завищених дозах він використовувався молоддю на дискотеках у так званих пігулках “паті-піллз”, викликаючи дію на кшталт екстазі. Таке використання призводить до суттєвого розладу центральної нервової системи.

ØСибутрамін. Ця речовина входить до деяких препаратів для схуднення, зокрема таких як “Жуйдемен”, “Редуксін”, “Мерідія”, “Ліндакса” та деяких протидіабетичних ліків.

Також визнані наркотичними засобами рослини:

ØШавлія віщунів і її листя (лист рослини виду Salvia divinorum).

ØГавайська троянда та її насіння (рослини виду Argyrea nervosa).

ØБлакитний лотос, квіти та листя блакитного лотосу (квіти та листя рослини Nymphea caerulea).

З моменту вступу в дію Постанови Кабміну, продаж цих речовин і рослин, а також їх зберігання без наявності відповідних дозволів, тягне за собою відповідальність, передбачену статтями адміністративного і кримінального кодексів.

Повний перелік “нових” наркотиків, а також Перелік наркотичних засобів, у цілому, Ви можете подивитися на сайті Верховної Ради.

Приблизно такий самий додаток до списку наркотичних засобів, психотропних речови і прекурсорів, оборот яких у Росії заборонений або обмежений, трохі раніше був внесений і у Російській Федерації відповідною Постановою російського уряду.

Не вживайте курильні суміші і інші препарати, в яких містяться зазначені речовини! Вони вкрай шкідливі!

_____________________________________________________________________________________

Публiкацiя – 2010 р.

Зацікавила публікація?
  • Одержуйте нові публікації по RSS або E-mail.


Коментарі закриті.