АДВОКАТСЬКЕ бюро
Кучерявого Олега Петровича

повний комплекс юридичних послуг, захист інтересів громадян і юридичних осіб

Вер

11

Реєстрація місця проживання на дачі

Автор: admin

dashaГромадянам дозволили переводити садові та дачні будинки в житлові01 rus будинки – Верховна Рада України 2 вересня 2014 року ухвалила Закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо переведення садових і дачних будинків у жилі будинки та реєстрації у них місця проживання”.  Цим законодавчим актом визначено порядок переведення у жилі садових та дачних будинків, уточнено зміст поняття “місце проживання фізичної особи”. Згідно із законом, “місцем проживання фізичної особи єжитло, в якому вона проживає постійно або тимчасово”.

Законом встановлено, що “громадяни відповідно до закону мають право на переведення дачних і садових будинків, що відповідають державним будівельним нормам, у жилі будинки, в порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України. Рішення про переведення дачних і садових будинків у жилі будинки приймається відповідними органами місцевого самоврядування”. Відповідні зміни внесено до Житлового і Цивільного кодексів та Закону “Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні”.

Прикінцевими положеннями передбачено, що “тимчасово, до проведення реформи з питань адміністративно-територіального устрою дачні поселення та садівницькі товариства у приміських зонах обліковуються за тими населеними пунктами, з якими вони зв’язані в адміністративному або територіальному відношенні. Тимчасово, до проведення реформи з питань адміністративно-територіального устрою, до жителів, об’єднаних постійним проживанням у межах села, селища, міста, що є самостійними адміністративно-територіальними одиницями, також відносяться жителі, які проживають постійно за межами цих адміністративно-територіальних одиниць та житло яких віднесено до відповідного села, селища чи міста”.

Закон ще не набрав чинності.

____________________________________________________________

Публікація – вересень 2014 року



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *