АДВОКАТСЬКЕ бюро
Кучерявого Олега Петровича

повний комплекс юридичних послуг, захист інтересів громадян і юридичних осіб

Гру

18

Ще про пілотний проект у сфері держреєстрації юросіб та фізичних осіб-підприємців

Автор: admin

6497318Ми вже писали про те, що у Чернівецькій01 rus області з 16 жовтня 2015 року запроваджено пілотний проект «Екстериторіальність подання документів». Цей проект передбачає можливість подання документів для проведення реєстраційних дій щодо юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців незалежно від місцезнаходження та/або місця проживання цих осіб, у межах будь яких адміністративно-територіальних одиниць, у яких запроваджено реалізацію цього пілотного проекту.

Ще раз звертаємо увагу відвідувачів сайту з різних областей України, що до складу таких адміністративно-територіальних одиниць увійшли також територіальні органи Міністерства юстиції у Вінницькій, Івано-Франківській, Київській, Львівській, Одеській, Сумській областях та Головне територіальне управління юстиції у м. Києві. Тобто, наприклад, мешканці Чернівецької області можуть подати документи для здійснення необхідних реєстраційних дій щодо юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців у будь якій з зазначених областе та у Головне територіальне управління юстиції у м. Києві.   Відповідно, мешканці всіх зазначених областей і м. Києва можуть подати такі документи для реєстраційних дій в органи юстиції Чернівецької області або будь якої з інших зазначених областей та у Головне територіальне управління юстиції у м. Києві – залежно від того, де їм ближче.

Пілотний проект «Екстериторіальність» проведення реєстраційних дій полягає в поданні документів для проведення реєстраційних дій щодо:

  • внесення запису про підтвердження відомостей про юридичну особу;
  • внесення та зміни відомостей про кінцевих бенефіціарних власників (контролерів) юридичної особи, у тому числі кінцевих бенефіціарних власників (контролерів) її засновника, якщо засновник – юридична особа;
  • зміни власника істотної участі засновника юридичної особи, якщо засновник – юридична особа;
  • зміни додаткової інформації про зв’язок з юридичною особою;
  • державної реєстрації фізичної особи, яка має намір стати підприємцем;
  • зміни до відомостей про фізичну особу–підприємця;
  • припинення підприємницької діяльності фізичної особи–підприємця за її рішенням;
  • заяви про втрату оригіналів установчих документів юридичної особи;
  • фінансової звітності про господарську діяльність юридичної особи у складі балансу і звіту про річні фінансові результати.

Запровадження пілотного проекту дає можливість суб’єктам підприємницької діяльності оперативно вирішувати ті чи інші питання, пов’язані з внесенням інформації до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців незалежно від місця їх перебування. Втілення пілотного проекту надало можливість представникам бізнесу вільно вибирати місце подання документів, а також вирішити проблеми щодо нерівномірного навантаження на державних реєстраторів в різних органах реєстрації.

_________________________________________________

Публікація – грудень 2015 року

Зацікавила публікація?
  • Одержуйте нові публікації по RSS або E-mail.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *