АДВОКАТСЬКЕ бюро
Кучерявого Олега Петровича

повний комплекс юридичних послуг, захист інтересів громадян і юридичних осіб

» 2018 » Грудень

Гру

28

“Ящик Пандоры” остался открытым…

Автор: Advocat

Большая Палата украинского Верховного Суда не закрыла «ящик Пандоры», ранее открытый бывшим Верховным Судом Украины: 20 ноября 2018 года ею было вынесено Постановление в деле № 922/3412/17 (производство № 12-182гс18) по иску Харьковского городского совета до одного из обществ с ограниченной ответственностью (далее – ООО) о взыскании средств за пользования земельным участком.

В иске речь шла о том, что ООО приобрело право собственности на объекты недвижимости, расположенные на земельном участке коммунальной формы собственности, надлежащим образом не оформило и не зарегистрировало вещевые права на этот земельный участок, не вносило Читати далі…

Гру

25

“Скриня Пандори” залишається не зачиненою…

Автор: Advocat

Велика Палата українського Верховного Суду не зачинила «скриню Пандори»: 20 листопада 2018 року нею було винесено Постанову у справі № 922/3412/17 (провадження № 12-182гс18) за позовом Харківської міської ради до одного з товариств з обмеженою відповідальністю (далі – ТОВ) про стягнення коштів за користування земельною ділянкою.

В позові йшлося про те, що ТОВ, набувши право власності на об’єкти нерухомості, розташовані на земельній ділянці комунальної форми власності, належним чином не оформило та не зареєструвало речові права на цю земельну ділянку, не вносило Читати далі…

Гру

22

За українцями почнуть пильно стежити: буде, як в Європі

Автор: admin

Голова Нацполіціі Сергій Князєв заявив, що незабаром в Україні буде введена система автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху.

Таке рішення було прийнято в зв’язку з аналізом перших успіхів камер після того, як 8 жовтня цього року українські поліцейські стали контролювати швидкість руху транспорту за допомогою сучасних лазерних радарів TruCAM.

Відомо, що обладнання для фіксації порушень правил дорожнього руху буде закуплено за кошти держбюджету. Система буде запущена в новому режимі у другій половині 2019 року.

Читати далі…

Гру

20

За украинцами начнут пристально следить: будет, как в Европе

Автор: admin

Такое решение было принято в связи с анализом первых успехов камер после того, как 8 октября этого года украинские полицейские стали контролировать скорость движения транспорта с помощью современных лазерных радаров TruCAM.

Известно, что оборудование для фиксации нарушений правил дорожного движения будет закуплено за средства госбюджета. Система будет запущена в новом режиме во второй половине 2019 года.

Читати далі…

Гру

7

Розумне попередження користувачам “євроблях”: “Стережиться шахраїв!”

Автор: admin

За публікацією на сервісі “YouTube”

_____________________________________________________________

Публікація на нашому сайті – грудень 2018 року

Гру

1

Належне повідомлення про судовий розгляд

Автор: admin

Розгляд справи за відсутності учасника процесу, щодо якого немає відомостей про вручення йому судової повістки, є порушенням ст. 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та безумовною підставою для скасування судового рішення. Про це зазначено в постанові Верховного Суду у справі № 295/5011/15-ц (касаційне провадження № 61-1125св17). Суд першої інстанції, з яким погодився апеляційний суд, задовольнив частково позов банку до фізичних осіб про стягнення заборгованості за кредитним договором. При цьому Читати далі…