АДВОКАТСЬКЕ бюро
Кучерявого Олега Петровича

повний комплекс юридичних послуг, захист інтересів громадян і юридичних осіб

Сер

28

Новий порядок держреєстрації прав оренди землі

Автор: Advocat

До Закону України “Про оренду землі” внесені деякі зміни (законом від 8 липня 2010 року N 2469-VI): частину другу статті 20 Закону викласти в новій редакції і тепер право оренди земельної ділянки виникає з дня державної реєстрації цього права відповідно до закону, що регулює державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень.

При цьому нагадуємо, що такій Закон є і він називається саме таким чином: Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень”. З найбільш свіжим текстом можна ознайомитися на сайті Верховної Ради.

Новими змінами до Закону “Про оренду землі” передбачено, що до 1 січня 2012 року строк здійснення державної реєстрації договорів оренди земельних ділянок не може перевищувати 14 днів з дня подачі заяви про таку реєстрацію. Плата за державну реєстрацію договору оренди земельної ділянки сільськогосподарського призначення не може перевищувати трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (51 грн.).

Кабінету Міністрів України доручено протягом трьох місяців з дня набрання чинності цим Законом привести свої нормативно-правові акти у відповідність із цим Законом і забезпечити перегляд і скасування міністерствами та іншими центральними органами виконавчої влади своїх нормативно-правових актів, що йому суперечать.

Закон вже опублікований і набрав чинності.

______________________________________________________________

Публікація – серпень 2010 року

Зацікавила публікація?
  • Одержуйте нові публікації по RSS або E-mail.


Коментарі закриті.