АДВОКАТСЬКЕ бюро
Кучерявого Олега Петровича

повний комплекс юридичних послуг, захист інтересів громадян і юридичних осіб

Січ

4

Мантії для адвокатів, або чим зайнятися депутатам???

Автор: admin

advocat12У Верховній Раді зареєстровано черговийна русском языке законопроект, який, напевне не можна оцінити інакше, ніж такий, що внесений від того, що депутатам не має більше – чим зайнятися. Мається на увазі законопроект народного депутата України Москаля Г.Г. «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо адвокатської мантії»

Цим законопроектом його іниціатор пропонує статтю 47 Кримінального процесуального кодексу України доповнити новою частиною п‘ятою такого змісту «Під час участі у судовому засіданні захисник зобов‘язаний бути одягнутим у спеціальне вбрання – адвокатську мантію», а у Законі України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» зазначити, що під час участі у судовому засіданні адвокат має бути одягнутим у спеціальне вбрання – адвокатську мантію, зразок і опис якої затверджується Радою адвокатів України.

Не знаю, що це сталося з Геннадієм Геннадійовичем, адже навіть працюючи в міліції, він вкрай рідко одягав міліцейську форму. Щонайменше, працюючи у Чернівецькій області… І раптом чогось вирішив почати переодягати у форму інші структури! Чи може хтось з спонсорів передвиборчої кампанії “Батьківщини” придбав швейну фабрику і сподівається заробити на мантіях?

За будь яких обставин, слід запитати ініціатора, чи то ініціаторів: як вони то собі уявляють практично?

По перше, адвокати, на відміну від суддів не мають кабінетів у судах, дуже часто приїздять навіть з іншого міста. Природно, що їхати до суду у мантії ніхто не буде. Кабінетів для адвокатів у переважній більшості приміщень судів не має, а з врахуванням збільшення кількості суддів, що передбачається через норми нового КПК, навіть і там де такі кабінети є, їх ліквідують. І де адвокатам переодягатися у мантію? У коридорах суддівських? Чи у туалеті на вулиці в районному суді (адже далеко не у всіх судах навіть туалети є у приміщеннях, та й ті часто закрити для сторонніх)?

По друге, та мантія, будучи привезеною у якомусь портфелі до суду, буде пом’ятою. Де і як її прасувати перед засіданням? Чи депутати ще зобов’яжуть у судах прасувальні влаштувати? Це, доречи, ідея – можна організувати платні прасувальні у будівлях суду, здати їх в оренду помічникам депутатів і заробляти ще й на цьому кошти.

Або може кожному адвокатові завести собі спеціального штатного лакєя, який буде позаду адвоката всюди тягати ту мантію на вішалці? А вартість утримання лакєя (і мантії, доречи) включати до вартості адвокатських послуг? Користувачі адвокатських послуг, які завдячуючи депутатським “трудам” і так вже ледве жевріють, будуть за це дуже вдячні Геннадію Геннадійовичу…

Або ж, хай адвокати під час судових засідань ходять та сидять у пом’ятих мішках під назвою «мантія»? Це, мабуть, для того, щоб присутні у судовому засіданні, заміст того, щоб перейматися судом і виказувати46639171_Stanczyk_Matejko_1111 повагу до суду, мали змогу пореготати над адвокатом?

Мабуть, скоріше слід вже внести народний законопроект про введення форми «народним» депутатам (скоріше вже – «інородним») – крашений ковпак з дзвіночками на голову.

Та все ж: що в цій державі так званим, «народним обранцям» дійсно більше вже не має чим перейнятися? Що всі реальні проблемні питання вже вирішені, лишилося лише питання адвокатського одягу?

_____________________________________________________________

Публікація – січень 2013 року



коментарі 4

  1. Борис :

    Лучше бы думали о содержании а не о форме.В судах не работают законы, волюнтаризм, (ст 212 ГПК позволяет судьям творить произвол), коррупция, а депутаты наряжают адвокатов в мантии….Колпак с бубенчиками им самим в самый раз!

  2. Ваша статья по объему больше самого закононпроекта, написанного судя по всему на салфетке в столовой. Хорошо подмечено по поводу карьеры самого автора проекта. )

  3. Наталия :

    Хорошо написно, просто отлично!!! А вот законопроэт, без сомнений, был подготовлен человеком рельно оторваным от действительной реальности!!! О таких говорят: “связь с космосом)))!!!
    А може йому ця ідея наснилася)))!!! Не інакше!!!

  4. Den :

    депутати насправді вже давно – “ДУПАтати”