АДВОКАТСЬКЕ бюро
Кучерявого Олега Петровича

повний комплекс юридичних послуг, захист інтересів громадян і юридичних осіб

Січ

12

Зразок заяви в Антимонопольний комітет

Автор: admin

Це зразок звернення до територіального підрозділу Антимонопольного комітету України в справі про розміщення недобросовісної рекламної продукції.

В.о. Голови Хмельницького обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України п. Кармаліті А.Ф.

29016, м. Хмельницький, вул. Інститутська, 8

заявник: Представництво компанії ____ в Україні (адреса: _______, м. Київ, вул. ______, 10, тел/факс _________, адреса ел. пошти ___________; контактна особа: _______________, тел\факс _________, адреса ел. пошти ______________)

відповідач: торгівельне підприємство “_______ __________” відома адреса: 29000, м. Хмельницький, вул. ____________, 60/1

З А Я В А

про порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції

і законодавства про рекламу

Компанія ________, чия головна контора міститься за адресою: _______ Vienna, Austria (Відень, Австрія), є відокремленим підрозділом компанії _______) і ексклюзивним постачальником техніки виробництва компанії “_________” в державах Європи, в тому числі – в Україну. Також, компанія ___________________ представляє і захищає інтереси торгівельної марки “___________” в державах Європи, в тому числі – в Україні. Наше представництво здійснює відповідні функції по захисту інтересів компанії “______” в Україні.

___ ________ 2008 р. до нас поступили матеріали щодо розміщення Хмельницьким торгівельним підприємством “____________” (м. Хмельницький, вул. ____________, 60/1) рекламного стенду на вул. Проскурівській в м. Хмельницькому (навпроти центрального універмагу). Текстовий зміст реклами закликає покупців придбавати DVD-програвачі зі знижкою в обмін на будь-які відеомагнітофони. Але при цьому на рекламному плакаті зображено перекреслений відеомагнітофон з логотипом торгівельної марки “_______”. Фактично на рекламному плакаті розміщено фотозображення продукту торгівельної марки “_____” – відеомагнітофону моделі _______. Рекламний матеріал не містить зазначення рекламної агенції і власника самого стенду, але містить торгівельну назву і адресу торгівельного підприємства.

Жодних узгоджень з нами, як представником компанії ____________ на розміщення на рекламному матеріалі (продукті) зображення товару виробництва компанії “_______” і логотипу компанії “_________” дане торгівельне підприємство не проводило і подібного погодження не отримувало. Торгівельне підприємство мало би право самостійно розмістити без узгодження фотозображення товару будь-якої торгівельної марки, але виключно як рекламу товарів, які воно продає. Зміст рекламного матеріалу свідчить, що даний товар не продається торгівельним підприємством, яке розмістило рекламний матеріал. Тобто даний рекламний матеріал розміщено на порушення вимог ст.ст. 4, 7 і 8 Закону України “Про рекламу”, ст. 4 Закону України “Про захист від недобросовісної конкуренції”.

Крім того, характер зображення необгрунтовано дискредитує товари торгівельної марки “________”. Перекресленням товару торгівельної марки “________” відповідач вводить або може ввести в оману споживачів реклами щодо якості товарів торгівельної марки “_______”, і цим самим завдає і може в подальшому завдати шкоди інтересам нашої компанії і компанії ______ в цілому, внаслідок недостовірності і двозначності. Такі дії, відповідно до ст. 1 Закону України “Про рекламу” визначаються, як недобросовісна реклама, розміщення якої заборонено ст. 10 Закону України “Про рекламу”, а також є порушенням вимог ст. 8 Закону України “Про захист від недобросовісної конкуренції”.

Крім того, даний рекламний матеріал містить ознаки порівняльної реклами (ст. 1 Закону України “Про рекламу”), розміщення якої є безпідставним і завдає шкоди інтересам нашої компанії (ст. 7 Закону України “Про захист від недобросовісної конкуренції”, ст. 11 Закону України “Про рекламу”).

До інших органів, в тому числі – до суду, на час подання даної заяви ми не зверталися.

Відповідно до ст. ст. 24 – 26 та 29, 30 Закону України «Про захист від недобросовісної конкуренції», ст.ст. 26, 27 Закону України “Про рекламу”, п. 18 Правил розгляду заяв і справ про порушення законодавства про захист економічної конкуренції, затверджених розпорядженням Антимонопольного комітету України від 19 квітня 1994 року № 5,

прошу:

1. визнати факт недобросовісної конкуренції і порушення законодавства про рекламу;

2. встановити осіб, винних у порушенні законодавства і притягнути їх до передбаченої законом адміністративної відповідальності;

3. вжити заходів до припинення незаконних дій,

4. прийняти рішення про офіційне спростування відповідачем за його рахунок дискримінаційних матеріалів (змісту зазначеної реклами) у офіційних засобах масової інформації м. Хмельницького і Хмельницької області.

Додаток: копія довіреності на представництво інтересів компанії, фотознімки рекламного стенду – __ знімків.

Директор Представництва ___________

___ __________ 2008 р.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *