АДВОКАТСЬКЕ бюро
Кучерявого Олега Петровича

повний комплекс юридичних послуг, захист інтересів громадян і юридичних осіб

Сер

17

Новий порядок повернення вкладів в разі ліквідації банку

Автор: admin

01 rusУ разі відкликання банківської ліцензії та ліквідації банку Фонд258 гарантування вкладів фізичних осіб забезпечує кожному вкладнику банку відшкодування коштів за вкладами, включаючи відсотки, на день початку процедури ліквідації. Відповідну норму містить Закон України від 16.07.2015 № 629-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення системи гарантування вкладів фізичних осіб та виведення неплатоспроможних банків з ринку», який набрав чинності 12 серпня 2015 року.

 Відповідно до закону відшкодування коштів за вкладом в іноземній валюті здійснюється в національній валюті України після перерахування суми вкладу за офіційним курсом гривні до іноземної валюти. Разом із цим, сума відшкодування не може бути більшою суми граничного розміру відшкодування коштів за вкладами, встановленого на дату прийняття такого рішення, незалежно від кількості вкладів в одному банку. Уповноважена особа Фонду протягом одного робочого дня з дня отримання Фондом рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію банку формує перелік вкладників, які мають право на відшкодування коштів за вкладами за рахунок Фонду, з визначенням сум, що підлягають відшкодуванню.

Фонд розпочинає виплату у національній валюті України з наступного робочого дня після затвердження виконавчою дирекцією Фонду реєстру вкладників для здійснення виплат гарантованої суми відшкодування, через банки-агенти, що здійснюють такі виплати в готівковій або безготівковій формі (за вибором вкладника). Не пізніше ніж за 30 днів до закінчення строку ліквідації банку Фонд публікує оголошення в газетах “Урядовий кур’єр” або “Голос України” та на своєму офіційному веб-сайті про завершення Фондом виплат гарантованої суми відшкодування.

За публікацією сайту Ради адвокатів Київської області

________________________________________________

Публікація – серпень 2015 року



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *