АДВОКАТСЬКЕ бюро
Кучерявого Олега Петровича

повний комплекс юридичних послуг, захист інтересів громадян і юридичних осіб

Сер

31

Нові обмеження по індивідуальному опаленню

Автор: admin

iКабінет міністрів України пропонує Верховній Раді ввести комплексна русском языке обмежувальних заходів відносно переходу квартир на індивідуальне опалення й гаряче водопостачання. Як передає “Інтерфакс-Україна”, відповідна ініціатива викладена в законопроекті № 3142 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення відносин у сфері теплопостачання, надання послуг з централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води”, зареєстрованому в парламенті 29 серпня 2013 року.

Відповідно до документа, органи місцевого самоврядування будуть затверджувати схеми теплопостачання населених пунктів із вказівкою зон, у яких повинні застосовуватися централізована або індивідуальна системи опалення. Якщо документ не затверджений, то за замовчуванням використовується тільки централізоване теплопостачання (якщо інше не закладене в проекті будинку).

Законопроект пропонує заборонити самовільне відключення споживачів від централізованих тепломереж і централізованих систем гарячого водопостачання. Відключення може здійснюватися тільки в тому випадку, якщо це дозволено схемою теплопостачання населеного пункту.

Газопостачальним організаціям заборонено видавати техумови на підключення систем автономного теплопостачання й гарячого водопостачання, якщо перехід на них не передбачений схемою теплопостачання населеного пункту.

Любителів тепла будуть «стимулювати» штрафами

Крім того, уряд пропонує ввести штрафи за самовільне від’єднання від централізованих теплових мереж: для громадян у розмірі 20 – 80 неоподатковуваних податком мінімумів (340 – 1360 грн), для посадових осіб – у розмірі 50 – 100 мінімумів (850 – 1700 грн).

Штрафи для громадян за самовільне використання теплової енергії пропонується підвищити з 1 – 5 неоподатковуваних податком мінімумів (17 – 85 грн) до 5 – 20 мінімумів (85 – 340 грн), для посадових осіб – з діючих 3-8 мінімумів (51 – 136) до 10-30 мінімумів (170 – 510 грн).

Крім цього, у законопроекті № 3142 передбачене введення штрафів за недопуск представників теплопостачальних організацій до лічильників тепла й установок, що використовують тепло. Для громадян такий штраф складе 20 – 50 мінімумів (340 – 850 грн), для посадових осіб – 30 – 80 мінімумів (510 – 1360 грн).

Разом з тим уряд має намір підвищити відповідальність за порушення правил користування житловими приміщеннями: їхнє самовільне перепланування й переобладнання, безгосподарне утримування, порушення норм санітарного утримування сходових кліток, ліфтів, під’їздів, прибудинкових територій. Штраф за такі правопорушення для громадян пропонується підвищити з 1 – 3 мінімумів (17 – 51 грн) до 20 – 80 мінімумів (340 – 1360 грн), для посадових осіб – з діючих 3 – 7 мінімумів (51 – 119 грн) до 50 – 100 мінімумів (850 – 1700 грн).

На думку Національної комісії, що розробила документ, і яка здійснює держрегулювання в сфері комунальних послуг, перехід квартир на автономне опалення несе екологічні ризики, призводить до розбалансування централізованих систем теплопостачання й заважає диверсифікованості видів палива, що використовуються для теплопостачання. Зокрема, по її даним, перехід на автономне опалення призводить до підвищення концентрації діоксиду азоту в приземному шарі атмосфери в 20 разів, у порівнянні із централізованим опаленням.

 За публікацією «Вести»

**********************************************************************

А от деякі із вже опублікованих на інтернет сторінці «Вести» відгуків народу на кабмінівську іниціативу (мовою й з орфографією оригіналу). При чому, це ще самі тактовні…:

Владимир Бондаренко: Да какая разбаллансировка, монополия чистой воды. Шкурный интерес монополиста. Это мое право – пользоваться его услугами, или греть свое жилье так, как мне представляется выгодным. Уже доказано математически, что свой котел в разы экономичней обходится человеку! В разы!! Конечно, эти лобби будут против…

victor Emetc: то по умолчанию используется только централизованное теплоснабжение Покупайте у нас дорого, а отапливаться дешево не дадим! В это, полагаю, основная суть вопроса…:)

GalchoNek: Афигеть!!! А в Днепре уже лет 15 горячую воду отключают с апреля по ноябрь! 99% днепропетровских квартир оборудованы водонагревателями. А в моем доме вообще горячей воде 5 лет не было. Трубы полетели и никто их ремонтировать не спешил. Так что делать, если Родина горячей водой обеспечить не готова?!

Олег Троицкий: У нас включаешь горячую воду с утра, так надо пол часа ждать пока она стечет, бывает ждёшь пока она стечет, так через час выясняется что её отключили, и пустили по трубам ГВ холодную, счетчику пофиг

Сергей Иващенко: а за что платить горячей воды то она есть то её нет но плати депутаты зажравшиеся только и говорят кто с них сколько бабла срубил за год своего правления через то ВЫ господа (ПАНОВЕ) мне кажется можете доигратся до худших времён когда вас будут отдавать суду народа.

Олег Троицкий: Это не законопроект, а вымогательства в стиле 90х. Как собираются выяснять у кого стоит бойлер, а у кого нет? При чём он должен быть обязательно включен. тобиж постучать в квартиру и спросить про бойлер или вломится с судовым разрешением? В случае с Киевэнерго, это их оборудование, в случае с водоканалом, так даже счетчики – собственность частная

Олег Голуб: А при чем здесь бойлеры? В статье речь идет об отоплении, т.е. котлах. Да и на картинке изображен не бойлер а котел. У меня стоит бойлер, при этом я не отключался от централизованного отопления и самовольно к нему не подключался. Следовательно – данный закон (проект) не нарушаю

Сергей Иващенко: (уважаемый Голуб и другие) дело в том что никто не отключался от сети теплоснабжения а просто закрили кран подачи горячей воды и пользуетесь бойлером за это и накажут (то есть нет гарячей воды взял кипятильник и нагрел ведро воды) за это и получи штраф (за неиспользованую воду по счётчику КИЕЭНЕРГО)

Юрий Литвиненко: Вышгород. Киевская обл. Уже 15 лет как нет горячей воды. Почти в каждой квартире стоит бойлер, кроме конечно новых домов. Где автономное отопление. Клондайк для штрафующих органов, если примут этот проект (закон).

Лара Цветкова: наш КАБМИН уже незнает еще какую дурь придумать где копеечку сорвать с простого люда. Итак обложили народ ОБРОКАМИ. ДАНЬЮ и ШТРАФАМИ ПОКРАЩАННЯ???? ГДЕ ВОНО ????? Дайте кусочек этого Покращаня откусить

Геннадий Колесников: Господа и “не господа”! Делайте Ваши выводы: – Вы для них или они для Вас. А как же право выбора услуг ? А главенствующее право народа? А не пора ли “…заходиться вже будить”?

Freediver Freediver: А долбаных депутатов, которые принимают этот “комплекс ограничительных мер” тоже будут штрафовать?! ТВАРИ! И КабМин, предлагающий такую фигню, и те, кто за нее проголосует! У самих бассейны и джакузи с подогревом, а остальным нельзя даже ребенка выкупать в теплой воде! ТВАРИ!!!

вадим довбань: Как забываются уроки замерзшего Алчевска интересно кто на этот раз будет спасать !!Укрзализныци на всех может не хватить.Да и желания тоже

LelekaNp: Ще одна спроба бюрократичними методами утримати людей у цьому “тепловому рабстві”. Ціна питання зрозуміла – корупційна складова газового питання “тягне” на кілька мільярдів доларів США на рік. Хоча за 2 роки можна перейти на електрообігрів всієї України.

Алина Золотая: скорее всего не мозги жмут череп а череп …. !!!

Dimon Velik: Народ будет греться от горящих машин чинуш

*****************************************************************

Наш коментар щодо правомірності й конституційності законопроекту – у наступних публікаціях.

___________________________________________________

Публікація – серпень 2013 р.



Один відгук

  1. HotNCold :

    Вся Европа на индивидуальном отоплении. И воздух там почище чем сукраине. В Еб-Фр. сволотовская СТК уже давно не выдает разрешения на установку автономки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *