АДВОКАТСЬКЕ бюро
Кучерявого Олега Петровича

повний комплекс юридичних послуг, захист інтересів громадян і юридичних осіб

Лют

21

Позиція ВС стосовно подання доказів потерпілими

Автор: admin

Потерпілий наділений правом безпосередньо надавати слідчому докази без спеціального судового дозволу, оскільки є стороною кримінального провадження.

Такий висновок надала об’єднана палата Верховного Суду з ініціативи Офісу Генерального прокурора, передає «Закон і Бізнес» з посиланням на прес-службу Офісу Генпрокурора.

Згідно з цим висновком, потерпілий наділений правом безпосередньо надавати слідчому докази без спеціального судового дозволу, оскільки є стороною кримінального провадження. Цей висновок, згідно з законом України «Про судоустрій і статус суддів», є обов’язковим для всіх суб’єктів владних повноважень.

Зокрема, потерпілий може надавати медичні документи на підтвердження фактів завданої злочином шкоди його здоров’ю, а слідчий зобов’язаний прийняти ці документи. У тому числі, судово-медична експертиза може бути призначена за медичною карткою, одержаною від потерпілої сторони.

У той самий час, відсутність у матеріалах кримінального провадження медичних документів, на підставі яких сформований висновок експерта, невідкриття їх стороні захисту (захисникам підозрюваного у скоєнні злочину) не тягне за собою скасування судових рішень, якщо сторона захисту ознайомилася з ними під час судового чи апеляційного розглядів.

 

 

 

За публікацією сайту Ради адвокатів України

 

_______________________________________________________________

 

Публікація на нашому сайті – лютий 2020 року

 

Зацікавила публікація?
  • Одержуйте нові публікації по RSS або E-mail.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *