АДВОКАТСЬКЕ бюро
Кучерявого Олега Петровича

повний комплекс юридичних послуг, захист інтересів громадян і юридичних осіб

Січ

31

Посилено відповідальність за зайняття ігорним бізнесом

Автор: admin

Законодавці внесли зміни до деяких законів. Як вони це самі визначили – щодо удосконалення законодавства про заборону грального бізнесу в Україні. Зокрема, змінами до статті 3 Закону України “Про заборону грального бізнесу в Україні” встановлено, що застосування фінансових санкцій за порушення законодавства про гральний бізнес. встановлених цим законом, здійснюється за рішенням суду, ухваленим за позовом органів міліції та/або органів державної податкової служби.

Змінами до статті 10 Закону України “Про міліцію”, органам міліції вмінено в обов’язок забезпечувати в межах своїх повноважень виконання вимог закону про заборону грального бізнесу в Україні.

Одночасно Кримінальний кодекс України доповнено статтею 203-2 “Зайняття гральним бізнесом”. Відповідно до частини першої цієї статті, зайняття гральним бізнесом карається штрафом від десяти до п’ятдесяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Як і в більшості випадків законодавчої практики останнього часу, із закону не зрозуміло, якою є нижня “планка” відповідальності – десять “мінімумів”, тобто 170 грн., чи 10 тис. “мінімумів”, тобто 170 тис. грн. З верхньою “планкою” відповідальності все зрозуміло – 850 тис. грн.

Але ті самі дії, якщо вони були вчинені особою, раніше судимою за зайняття гральним бізнесом, караються обмеженням волі на строк до п’яти років. І ще не зрозуміло, що в деяких випадках може виявиться кращим до притягнутого до кримінальної відповідальності – 850 тис. грн. штрафу, або 5 років “хімії”, з якої майже завжди можна вийти достроково?

Цей Закон від 22 грудня 2010 року N 2852-VI набирає чинності з дня його опублікування.

___________________________________________________________________

Публікація – січень 2011 р.



коментарі 4

  1. Олена :

    Добрий день!Скажіть, будь ласка, чи несе кримінальну відповідальність підприємець, який здає в оренду приміщення під гральний бізнес. Чи є обмеження,певні умовності.

  2. admin :

    Олена: не виключена співучасть, якщо підприємець здавав саме під установу грального бізнесу. Якщо не знав від початку, але потім узнав, може бути недонесення, або також співучасть. Все – в залежності від обставин…

  3. Сергій :

    добрий день.мене цікавить теке питаня яка відповідальність,або які наслідки для працюючих в ігровому залі тобто для касирів та операторів

  4. admin :

    Сергій: у принципі – це співучасть, тобто по тій самій статті, по якій притягується організатор ігрового залу