АДВОКАТСЬКЕ бюро
Кучерявого Олега Петровича

повний комплекс юридичних послуг, захист інтересів громадян і юридичних осіб

Січ

30

Про збір підписів і персональних даних

Автор: admin

Останнім часом почастішали випадки малозрозумілого збирання різноманітними групами осіб підписів у населення. Підписи збираються під різними приводами і від імені різних організацій. Наприклад, представляються від одної громадської організації і питають: «Чи Ви хочете, щоб Україна добре жила у складі ЄС і НАТО?». Інші звертаються з інших приблизно подібних питань або нібито для збору коштів на різні богоугодні справи. Об’єднує всіх цих збиральників підписів і коштів, те, що самими рядовими збиральниками, як правило виступають представники достатньо відомих транснаціональних  релігійних організацій, штаб-квартири яких знаходяться за океаном, а також те, що при збирання підписів і коштів вони хочуть ще й одержати паспортні дані громадян та податковий ідентифікаційний номер.

Чому для збору підписів використовують саме «віруючих»? Ну це можна зрозуміти: представники транснаціональних нетрадиційних церков – найбільш організовані і треновані в таких справах люди: вони часто ходять по хатах, розповсюджуючи свою літературу і пропагуючи населення. Крім того, в нашому суспільстві чомусь розповсюджена дуже хибна, насправді, думка, що віруюча людина – обов`язкова чесна людина, їй можна вірити. Насправді, представники багатьох традиційних і нетрадиційних громад часто є дуже непорядними, підступними, брехливими людьми, як і всі звичайні люди: причетність до будь якої релігійної громади ні коли не була реальним свідченням порядності людини.

Ну й не варто забувати, що будь-кого, навіть саму порядну людину, можна використати, як то кажуть – «в темну»…

Втім, все ж слід зазначити, що не лише “віруючі” занімаються цими зборами підписів і ідентифікаційних даних, що не робить цю справу менш “темною”… Деякі, як їх зараз модно називати – експерти, вважають, що це окремі політичні сили збирають відомості для подальшого використання при фальсифікації результатів виборів.

 

Але в будь-якому разі, те, що одночасно почався збір ідентифікаційних даних громадян України під різними приводами  – поганий знак! Я не буду вдаватися в більш детальні пояснення, адже мені достеменно не відомо, з чим саме це все пов’язано, а займатися гаданням на сторінках сайту вважаю не доречним. Та у будь якому разі жодний варіант використання цих персональних відомостей ні чого сприятливого українцям не обіцяє.

Єдине, що в будь-якому разі можна зазначити, що сучасний світ дуже не стабільний, в ньому накопичується все більше проблем політичного, військового, техногенного і екологічного характерів. Не виключено, що нас очікують глобальні кліматичні зміни, які можуть призвести до самих різноманітних наслідків стосовно багатьох територій планети, насамперед тих, що розташовані на узбережжях океанів і морів, або наближені до них.

При цьому, уряди, значимі неурядові структури великих країн, великі міжнародні організації,  прикриваючись солодкими речами і видимістю допомоги «банановим республікам» (до яких на цей час вже сміливо можна віднести й Україну), розглядають їх території, населення і наявну інфраструктуру виключно – як потенціал для можливого використання у разі проблем для населення своїх країн. І не треба вірити слащавим висловлюванням про будь яке співчуття. Ні хто там – на заході насправді українців (в цілому), як і росіян, білорусів, молдован, казахів тощо навіть за людей не вважає. Звідси й такі реформи (освіти, медицини, пенсійні, комунальні, цифровізація населення, поступове знищення основ суспільної моралі, тощо)…

 

Але  повернемось до персональних даних, які збирають «активісти». Ні в якому разі не ведіться на такі пропозиції, не погоджуйтеся на пропозиції неурядових органів і організацій надати прізвище, ім`я та по-батькові у сукупності з датою народження, номером паспорту та/або ідентифікаційним кодом. Також, старайтеся не надавати ні кому зайвого разу копію паспорту, коду. Особливо будьте уважними щодо зберігання свідоцтв про народження, про шлюб, правовстановлюючих документів на майно (держакти і свідоцтва про право власності і оренди на землю, на будинковолодіння, квартири, тощо). Їх копії теж поменше роздавайте.

 

І ще, якщо вирішили вже десь підписатися, не спішить і добре роздивіться: де розписуєтеся, що то за документ, якій його зміст. А якщо то підписний лист по збору підписів, про це і про мету збору підписів має бути конкретно і недвозначно зазначено на кожному аркуші таким чином, щоб його не можливо було використати для інших цілей. Ну, наприклад, якщо більш приземлено: хоча б для того, щоб «віджати» Ваш багатоквартирний будинок від одної комунальної компанії до іншої.

 

_____________________________________________________________________

 

Публікація – січень 2019 року

 

 

Про збір підписів і персональних даних



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *