АДВОКАТСЬКЕ бюро
Кучерявого Олега Петровича

повний комплекс юридичних послуг, захист інтересів громадян і юридичних осіб

Лип

28

Рада погодилась відкрити Європолу персональні дані українців

Автор: admin

Верховна Рада України ратифікувала Угоду між Україною та Європейським поліцейським офісом (англ. – Europol, European Police Office) про оперативне та стратегічне співробітництво. Тепер правоохоронці зможуть швидше обмінюватися інформацією про громадян.

Сама угода між Україною та Європолом була підписана ще 14 грудня 2016 року. Вона набуде чинності після офіційного повідомлення України Європолу про завершення внутрішньодержавних ратифікаційних процедур. Згідно тексту Угоди, сторони мають право обмінюватися персональними даними, вказуючи мету і причини такої цікавості. Відомості мають відповідально зберігатися протягом розумного строку, але через півроку стороні необхідно обов`язково прозвітувати про їх використання, та якщо вони не знадобилися — видалити.

Передання персональних даних, які стосуються расової або етнічної приналежності, політичних поглядів або релігійних переконань або стосуються здоров’я, здійснюються нібито лише за вагомого обґрунтування.

Угода хоч і не виключає прямої взаємодії українських правоохоронних органів та Європолу, однак передбачає створення Національного контактного пункту, що буде уповноваженим посередником між ними та кожні 3 роки переглядатиме необхідність збереження даних. Кожна зі сторін повинна забезпечити захист даних як технологічними, так і організаційними засобами. При заподіянні шкоди особі через витік даних, сторони відповідають за свої дії згідно із законодавством.

 

Рада погодилась відкрити Європолу персональні дані українців

 

Зацікавила публікація?
  • Одержуйте нові публікації по RSS або E-mail.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *