АДВОКАТСЬКЕ бюро
Кучерявого Олега Петровича

повний комплекс юридичних послуг, захист інтересів громадян і юридичних осіб

Жов

8

Щодо змісту актів РЕМ

Автор: admin

Публікуємо без коментарів роз’яснення Національної комісії регулювання електроенергетики України (НКРЕ) з питання: чи має вказуватися в акті про порушення Правил користування електричною енергією інвентаризаційний номер, дата повірки приладу, яким було виміряно поперечний переріз проводів, використаних в схемі самовільного підключення?

Відповідь:

Відповідно до положень Методики, поперечна площа перерізу проводів (кабелів), що використані у схемі самовільного підключення, визначається на підставі показів відповідних засобів вимірювальної техніки, повірених у терміни, передбачені законодавством у сфері метрології.

Відповідно до частини першої та другої статті 11 Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність» засоби вимірювальної техніки можуть застосовуватися, якщо вони відповідають вимогам щодо точності, встановленим для цих засобів, у певних умовах їх експлуатації.

Засоби вимірювальної техніки, на які поширюється державний метрологічний нагляд, дозволяється застосовувати лише за умови, якщо вони пройшли повірку або державну метрологічну атестацію.

Таким чином, у разі необхідності застосування при проведенні розрахунку збитків даних, які потребують вимірювання, в акті про порушення Правил має бути вказано інвентаризаційний номер засобу вимірювальної техніки, яким було здійснено вимірювання поперечної площі перерізу кабелів (проводів) та дату його повірки.

У разі необхідності застосування при розрахунку вартості необлікованої електричної енергії положень формули 2.7 Методики, в акті про порушення Правил має бути зазначено найменший переріз дроту, використаного в схемі самовільного підключення, виміряного відповідно до вимог нормативно-правових актів у сфері метрології та метрологічної діяльності.

____________________________________________________

Публікація – жовтень 2010 року

Зацікавила публікація?
  • Одержуйте нові публікації по RSS або E-mail.


Коментарі закриті.