АДВОКАТСЬКЕ бюро
Кучерявого Олега Петровича

повний комплекс юридичних послуг, захист інтересів громадян і юридичних осіб

» 2018 » Липень

Лип

27

Як повернути сплачений судовий збір?

Автор: Avtor

В одних випадках Державна казначейська служб (ДКС) перекаже кошти самостійно, в інших — платнику доведеться проявити активність.

На практиці нерідко трапляються випадки, коли в особи виникає право на повернення сплаченого судового збору в повному обсязі або частково. Розглянемо особливості такої процедури на прикладі типових ситуацій. Читати далі…

Лип

23

Трудовий договір, чи цивільно-правовий?

Автор: Avtor

Після запровадження в нашій державі фінансової відповідальності за порушення законодавства про працю, наділення органів державної влади та місцевого самоврядування значними повноваженнями у процесі здійснення контролю за додержанням законодавства про працю, визначення порядку проведення контролю, що здійснюється у формі інспекційного відвідування та невиїзного інспектування, набула популярності тема прихованих трудових правовідносин, що полягає у підміні трудового договору на цивільно-правовий. Читати далі…

Лип

21

Трудовой договор или гражданско-правовой?

Автор: Avtor

После внедрения в нашем государстве финансовой ответственности за нарушения законодательства о работе, наделении органов государственной власти и местного самоуправления значительными полномочиями в процессе осуществления контроля за соблюдением законодательства о работе, определении порядка проведения контроля, который осуществляется в форме инспекционного посещения и невыездного инспектирования, приобрела популярность тема скрытых трудовых правоотношений, которая состоящая в подмене трудового договора на гражданско-правовой. Читати далі…

Лип

20

Нюанси притягнення до відповідальності за «вживання за кермом»

Автор: Advocat

Не маю сумнівів, що на цей час вже всі водії знають, що керування транспортними засобами у нетверезому стані або стані наркотичного сп`яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, – дуже дороге «задоволення»!

Та про всяк випадок скорочено нагадаю, що згідно з діючою на цей час нормою статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП), вперше за таке порушення, а так само – за відмову особи, яка керує транспортним засобом, від Читати далі…

Лип

18

Нюансы привлечения к ответственности за «употребление за рулем”

Автор: Advocat

Нет сомнений, что сегодня уже все водители знают, что управление транспортными средствами в нетрезвом состоянии или состоянии наркотического опьянения или под влиянием врачебных препаратов, снижающих внимание и скорость реакции, – очень дорогое «удовольствие»!

Всё ж, на всякий случай сокращённо напомню, что в соответствии с действующей в настоящее время нормой статьи 130 Кодекса Украины об административных правонарушениях (КУоАП), впервые за такое нарушение, а так же – за отказ лица, управляющего транспортным средством, от Читати далі…

Лип

14

ВС указал, кто ответственен за плохое состояние дорог

Автор: admin

Большая палата Верховного Суда, рассмотрев 15 мая 2018 года дело № 373/1281/16-ц пришла к выводу, что ущерб, причинённый дорожно-транспортным происшествием, случившимся из-за плохого состояния дорог, должны компенсировать местные органы самоуправления.

В августе 2016 гражданин обратился в суд с иском к Переяслав-Хмельницкому городскому совету Читати далі…

Лип

10

Ломка доктрины семейного права?

Автор: admin

Верховный Суд мимоходом ломает доктрину семейного права относительно равенства долей общего имущества супругов (постановление в деле № 711/5108/17 от 18.06.2018). Судебные вердикты остаются непонятными в вопросах выбора приоритетов защиты прав и охраняемых законом интересов.

Интересы бывшей жены и матери общего ребёнка существенно не учитываются при делении общего имущества супруг. Заключайте брачные контракты!

Читати далі…

Лип

6

ВС указав, хто є відповідальним за незадовільний стан доріг

Автор: admin

Велика палата Верховного Суду, розглянувши 15 травня 2018 року справу № 373/1281/ 16-ц дійшла висновку, що збиток, заподіяний дорожньо-транспортною подією, що трапилося через поганий стан доріг, повинні компенсувати місцеві органі самоврядування.

У серпні 2016 громадянин звернувся до суду з позовом до Переяслав-Хмельницької міської ради Читати далі…

Лип

2

Ломка доктрини сімейного права?

Автор: admin

Верховний Суд мимохідь ламає доктрину сімейного права щодо рівності часток спільного майна подружжя (постанова у справі № 711/5108/17 від 18.06.2018). Судові вердикти залишаються незрозумілими з питань вибору пріоритетів захисту прав та охоронюваних законом інтересів.

Інтереси колишньої дружини і матері спільної дитини суттєво не враховуються при поділі спільного майна подружжя. Укладайте шлюбні контракти!

Читати далі…