АДВОКАТСЬКЕ бюро
Кучерявого Олега Петровича

повний комплекс юридичних послуг, захист інтересів громадян і юридичних осіб

Лют

25

В Україні введено воєнний стан

Автор: admin

В Україні Указом Президента України від 24 лютого 2022 року № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні» введено воєнний стан. Дія воєнного стану розпочинається із 05 години 30 хвилин 24 лютого 2022 року і поки що він буде діяти 30 діб. Указ Президента набирає чинності одночасно з набранням чинності Законом України «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні». Зазначений Закон від 24 лютого 2022 року набрав чинності з дня його офіційного опублікування в газеті «Голос України» – 24 лютого 2022 року.

Основні положення військового стану, які стосуються безпосередньо всіх громадян:

  • військовому командуванню всіх видів разом із Міністерством внутрішніх справ України, іншими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування на період дії воєнного стану дозволено запроваджувати та здійснювати передбачені Законом України «Про правовий режим воєнного стану» заходи і повноваження, необхідні для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави;
  • на період дії правовогорежиму воєнного стану можуть обмежуватися конституційні права і свободи людини і громадянина, передбачені статтями 30 – 34, 38, 39, 41 – 44, 53 Конституції України, а також вводитися тимчасові обмеження прав і законних інтересів юридичних осіб в межах та обсязі, що необхідні для забезпечення можливості запровадження та здійснення заходів правового режиму воєнного стану, які передбачені частиною першою статті 8 Закону України «Про правовий режим воєнного стану».

 

____________________________________________________________

 

Публікація на нашому сайті – лютий 2022 року

Зацікавила публікація?
  • Одержуйте нові публікації по RSS або E-mail.


Один відгук

  1. Vavada :

    Спасибо большое вам за информацию.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *