АДВОКАТСЬКЕ бюро
Кучерявого Олега Петровича

повний комплекс юридичних послуг, захист інтересів громадян і юридичних осіб

Вер

10

Держреєстраторів зобов’язали перевіряти рішення суду на можливість підробки

Автор: admin

648258rКабінет Міністрів України01 rus ухвалив розроблену Міністерством юстиції України постанову, якою зобов’язав нотаріусів та інших суб’єктів реєстрації перевіряти судові рішення на можливість підробки перед вчиненням реєстраційних дій.

«Сьогодні була прийнята дуже важлива антирейдерська постанова. Ми зобов’язали всіх державних реєстраторів перевіряти рішення судів, які подаються заявниками. Якщо реєстратор відповідне рішення знайде у реєстрі судових рішень, то він вчинятиме реєстраційну дію. Якщо такого рішення не буде – реєстраційна дія не буде здійснюватися», – зазначив Міністр П. Петренко.

Він також повідомив, що сьогодні Мін’юст передало до Національного антикорупційного бюро всі матеріали, які стосуються спроб захоплення майна та бізнесу.

П. Петренко також звернувся до народних депутатів – прийняти проект закону № 5067, який введе кримінальну відповідальність за вчинення рейдерських захоплень.

«Це буде відповідальність на рівні корупційних злочинів, тобто до 8 років ув’язнення зі спецконфіскацією. При цьому, каратимуться всі особи причетні до рейдерських схем: реєстратори, заявники та вигодонабувачі», – заявив очільник Мін’юсту.

За публікацією сайту Ради адвокатів України

____________________________________________

Публікація – вересень 2016 року

 



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *