АДВОКАТСЬКЕ бюро
Кучерявого Олега Петровича

повний комплекс юридичних послуг, захист інтересів громадян і юридичних осіб

Чер

21

Заборонені засоби охоти та рибальства

Автор: Advocat

Законодавці взялися за боротьбу з браконьєрством: 12 травня Верховна Рада України прийняла Закон № 3325-VI яким внесла зміни до Закону “Про тваринний світ” щодо посилення заходів по боротьбі з браконьєрством. Зокрема тепер цим законом чітко визначено – які знаряддя добування тварин заборонені в Україні. А саме, Закон доповнено статтею 52-1, згідно з якою, для добування об’єктів тваринного світу забороняються:

  • виготовлення,
  • збут,
  • застосування,
  • зберігання

отруйних принад, колючих, давлячих та капканоподібних знарядь лову, електроловильних систем (електровудок), вибухових речовин, пташиного клею та монониткових (волосінних) сіток (крім тих, що призначені для промислового лову), а також інших засобів, заборонених законом. Забороняються будь які знаряддя добування об’єктів тваринного світу, що призводять до калічення диких тварин, їх страждань та масового безконтрольного знищення.

Доповнена також стаття 53 цього ж закону і тепер забороняється ввезення в Україну електроловильних систем (електровудок), монониткових (волосінних) сіток, мисливських капканів та інших засобів добування об’єктів тваринного світу, заборонених законом.

Цей Закон вже набрав чинності.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *