АДВОКАТСЬКЕ бюро
Кучерявого Олега Петровича

повний комплекс юридичних послуг, захист інтересів громадян і юридичних осіб

Лют

27

Зміни до ПДР, щодо пересування дітей в автокріслах

Автор: admin

Дитяче безпечне сидіння, також відоме як сидіння безпеки для дітей або утримуючий пристрій для перевезення дітей, але найпоширеніша назва — дитяче автомобільне крісло. Воно встановлюється на стаціонарне сидіння автомобіля, оснащене ременями безпеки, щоб надійно утримувати в ньому немовлят і дітей.

Як правило, в країнах, яких дбають про безпеку пасажирів, існує закон про безпечне транспортування дітей. Даний закон вимагає, щоб дитина була пристебнута в надійному утримуючому пристрої в залежності від її віку і ваги. Ці правила стандартні і вимагають мінімальних зусиль. Головне вчасно пересаджувати дитину в автокрісло відповідне до її віку, і тоді, у випадку аварійної ситуації, дитина буде в безпеці.

24 лютого 2021 року, на своєму засіданні Уряд схвалив постанову «Про внесення змін до Правил дорожнього руху», що підвищують безпеку пересування дітей в автокріслах і вводять європейські підходи та правила перевезень.

Зокрема, схвалені зміни до правил дорожнього руху:

  • визначають особливі вимоги до установлення дитячих утримуючих систем в транспортних засобах (наприклад, щоб автокрісло відповідало зросту дитини);
  • визначають перелік транспортних засобів, щодо яких допустимі виключення норми використання дитячих утримуючих систем (наприклад, автобуси, карети швидкої, інший спеціалізований транспорт);
  • замінюють термін «спеціальні засоби», який застосовується у чинних правилах дорожнього руху на термін «дитяча утримуюча система».

Постанова була розроблена Мінінфраструктури з метою приведення у відповідність актів Уряду до Закону України «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за порушення правил перевезення дітей».

Так, порушення правил перевезення дітей тягне за собою накладення штрафу на водія в розмірі тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (510 гривень). Повторне протягом року вчинення порушення, передбаченого попередньою частиною тягне за собою накладення штрафу на водія в розмірі п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850 гривень).

Довідково : дитяча утримуюча система – обладнання, що здатне утримувати дитину в сидячому або нахиленому положенні, яка у разі зіткнення або різкого гальмування транспортного засобу зменшує небезпеку травмування дитини, що в ньому знаходиться, шляхом обмеження рухливості її тіла.

*****

Щодо того, як правильно підібрати автокрісло, непогано описано на сайті інтернет-магазину “130.com.ua”, а вже де і за якою ціною його купувати – шукайте і вирушуйте самі.

_____________________________________________________________________________

Публікація – лютий 2021 року



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *