АДВОКАТСЬКЕ бюро
Кучерявого Олега Петровича

повний комплекс юридичних послуг, захист інтересів громадян і юридичних осіб

Гру

17

Знову чекайте на “Візира”

Автор: юрист Денис Кучерявый

vizir-2У наступному 2010-му році ДАІ знову повернеться до використання приладу “Візир” (хоча не можна сказати, що його повністю припинили використовувати). Нещодавно відбулася прес-конференція начальника департаменту ДАІ МВС України Сергія Коломійця, на якій він сповістив про цю “радісну” для багатьох водіїв подію. У першу чергу це стосується камер, які працюють в автоматичному режимі. За твердженням п. Коломійця, ДАІ врегулювало всі спірні питання по використанню приладів і зараз проводить роботу по узгодженню їхнього застосування з Генеральною прокуратурою України.

При цьому, “…вже 54 прилади оснащені пакетом документів, які дозволяють використовувати їх в автоматичному режимі” та навіть пройшли сертифікацію в органах держстандарту. Як сказав головний ДАІшник, “Головний пріоритет для нас – це використання повністю автоматизованих приладів, які не мають відношення до людини, які видають результат цілком на центральний сервер і автоматично роздруковуються. За підписом посадової особи такі повідомлення будуть розсилатися”.

Також п. Коломіець роз’яснив, що, в тих випадках, коли порушення “Візиром” фіксується не в автоматичному режимі, а співробітником ДАІ, то такий співробітник зобов’язаний зупинити водія і скласти протокол про порушення. Таким чином, дії працівників ДАІ не будуть суперечити вимогам Закону України “Про міліцію” (за матеріалами ЛігаБізнесІнформ та ін.).

До цього слід додати, що навряд ці камери дійсно “довели до розуму” і скоріш за все проблеми будуть знову. Насамперед це стосується визначення автомобіля (чи то мотоцикла) , який порушив швидкість у потоці транспортних засобів. Тому, все ж рекомендую звернути увагу на інструкцію “Візира”, яку опубліковано за адресами: http://www.uavto.kiev.ua/news/1949 ; http://www.avtomirplus.com/index.php?newsid=1530 ; http://www.zavodi.ua/news/view/87 . Вона може стати у пригоді при подачі позовів до суду.

Зацікавила публікація?
  • Одержуйте нові публікації по RSS або E-mail.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *