АДВОКАТСЬКЕ бюро
Кучерявого Олега Петровича

повний комплекс юридичних послуг, захист інтересів громадян і юридичних осіб

Кві

21

Коротко про карантинні обмеження для водіїв і автовласників

Автор: Advocat

В Україні тепер не можна перевозити в салоні автомобіля більш, ніж 2-х дорослих людей, включаючи водія, тому що за карантинними правилами не можна «переміщатися» групою більше 2-х людей.  Можна, крім цих 2-х дорослих людей перевозити дітей когось із цих дорослих, але тільки, якщо дітям не більш 14 років. З 14-ти років діти вважаються дорослими (для карантинних правил).

Усі особи, які їдуть в автомобілі, повинні мати при собі документи, що підтверджують їх особу і громадянство. Водієві, крім водійського посвідчення краще мати при собі ще й паспорт, оскільки водійське посвідчення не є підтвердженням громадянства України й Ви можете «нарватися» на особливо впертого (м’яко кажучи) або такого, що перебуває в особливо поганому настрої, працівника поліції або нацгвардійця й тоді можуть виникнути проблеми на велику суму… На дітей краще все ж мати при собі їх свідоцтво про народження. Якщо Ви опікун або піклувальник, варто мати ще й документ, що підтверджує цей статус.

Водій має право перебувати в автомобілі без маски, якщо він їде сам, але при виході з автомобіля в громадському місці маску треба обов’язково одягнути. Якщо в автомобілі їдуть двоє або більше, усі повинні бути в масках, якщо тільки всі вони не є членами однієї родини.

Також не варто придбавати вживане авто, тому що в період карантину його буде неможливо зареєструвати. Хоча, якщо Ви купуєте без оформлення… Але то – Ваші проблеми!

Водій формально може оформити обмін посвідчення водія або техпаспорта на транспортний засіб, але в період дії карантину одержати паперовий або пластиковий варіант не вийде.

Виїзд за кордон можливий винятково через відкриті автомобільні пункти пропуску.

____________________________________________________

Публікація – квітень 2020 року

 

 



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *