АДВОКАТСЬКЕ бюро
Кучерявого Олега Петровича

повний комплекс юридичних послуг, захист інтересів громадян і юридичних осіб

Лип

24

У Новодністровську буде суд

Автор: admin

Президент України 5 липня 2012 року видав Указ № 437/2012 “Про ліквідацію та утворення місцевих загальних судів”, яким, зокрема вирішив утворити два нових міських суди – Вінницький міський суд і Новодністровський міський суд Чернівецької області.

Новостворений (поки що на папері) Новодністровський міський суд цим самим указом внесено до Мережі місцевих загальних судів, затвердженої Указом Президента України від 20 травня 2011 року №591 «Питання мережі місцевих загальних та апеляційних судів».

Кабінету Міністрів України вказано забезпечити фінансування заходів, пов’язаних із реалізацією цього Указу.

Місце розташування майбутнього Новодністровського суду ще не визначено. Цим питанням переймаються чиновники Державної судової адміністрації і керівництво Новодністровської міської ради. У суді буде працювати 3 або 4 судді. Відповідно, при кожному судді має бути помічник і секретар судового засідання. Також має бути створена канцелярія суду з відповідними штатами. Коли буде повний штат не відомо, адже це є складна та досить тривала процедура.

Утворення нового суду пов’язане з скорим введенням в дію нового Кримінального процесуального кодексу, яким на суди покладено набагато більше функцій, ніж на цей час. Також буде збільшено кількість суддів, помічників та судових секретарів і в Сокирянському районному суді та й в інщих місцевих судах України.

_______________________

Матеріал з сайту “Сокирянщина”



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *