АДВОКАТСЬКЕ бюро
Кучерявого Олега Петровича

повний комплекс юридичних послуг, захист інтересів громадян і юридичних осіб

Лип

3

Щодо виплат постраждалим від повені у Чернівецькій області

Автор: admin

Кабінет Міністрів України своїм розпорядженням від 29 червня 2010 р. N 1274-р виділив відносно значні кошти для проведення невідкладних заходів з ліквідації наслідків стихійного лиха (затоплення території), що сталося у період з 22 до 29 червня 2010 р. у Чернівецькій області.

В цілому виділено 40 млн. гривень, з яких 27 млн. грн. – Чернівецькій облдержадміністрації, 2,5 млн. грн. – Міністерству з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи, 7,5 млн. Державній службі автомобільних доріг, 3 млн. грн. – Державному комітету по водному господарству. Ці виплати Міністерство фінансів має здійснити за рахунок коштів резервного фонду державного бюджету. Ці кошти Міністерство повинне було перерахувати вже 29 червня 2010 р. без затвердження переліку витрат.

А тепер, те – що безпосередньо стосується постраждалих громадян: Чернівецькій облдержадміністрації доручено забезпечити виплату до 1 липня 2010 р. з виділених їй коштів матеріальну грошову допомогу таким категоріям населення:

власникам житлових будинків, які повністю зруйновані – по 5 тис. гривень;

сім’ям, які відселені з житлових будинків, що підлягають капітальному ремонту – по 2,5 тис. гривень на сім’ю.

Чернівецькій облдержадміністрації також доручено спрямувати кошти місцевих бюджетів для надання допомоги постраждалим громадянам та ремонту приміщень бюджетних установ і об’єктів житлово-комунального господарства. Підготовка та затвердження райдержадміністраціями списків осіб для виплати матеріальної грошової допомоги повинна бути здійснена в одноденний строк. Виплати повинні бути здійснені за зазначеними списками у дводенний строк. Тобто, на цей час кошти вже повинні бути виплачені всім, хто має на це право.

Як повідомляє сайт Чернівецької облдержадміністрації, нею відкрито благодійний рахунок, на який усі небайдужі люди можуть переказати кошти постраждалим від повені. Про це повідомляє Головне фінансове управління облдержадміністрації. Кошти на допомогу потерпілим від стихії на Буковині можна переказати за такими реквізитами: Одержувач: Головне фінансове управління Чернівецької облдержадміністрації; № рахунку: 37123034000015; Код ЄДРПОУ: 02317304; Назва банку одержувача: ГУДКУ в Чернівецькій області; МФО: 856135; Обов’язкова примітка – “для допомоги потерпілим унаслідок повені в Чернівецькій області”.

Також відкрито благодійний валютний рахунок для допомоги постраждалим від паводку мешканцям краю. Реквізити валютного рахунку: Код ОКПО 03196242; Р/р 25303017113122; Банк одержувача Філія ВАТ “Укрексімбанк” в м.Чернівці; МФО 356271. Обов’язкова примітка: Для постраждалих внаслідок стихії  жителів Чернівецької області. Одержувач  – Головне управління праці та соціального захисту населення Чернівецької обласної  державної адміністрації.

Контактні телефони: (0372) 51-30-10, 55-30-17, 4-58-01.

Відсьогодні обласним штабом з координації та ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на території Чернівецької області відкрито «гарячу лінію» для допомоги буковинцям, які постраждали від стихії. «Гаряча лінія» для оперативного реагування на усі сигнали про допомогу: (0372) 55-32-63, E-mail:grupaoda@ukr.net



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *