АДВОКАТСЬКЕ бюро
Кучерявого Олега Петровича

повний комплекс юридичних послуг, захист інтересів громадян і юридичних осіб

Лис

3

Почав працювати Вищий спецсуд з розгляду цивільних та кримінальних справ

Автор: admin

Як вже напевне всім відомо, новим Законом “Про судоустрій і статус суддів” від 7 липня 2010 року і відповідним Указом Президента України від 12 серпня 2010 р. передбачено створення в Україні Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ (не зрозуміло лише – чому не окремі вищі спеціалізовані суди?). Уряд думав-гадав: де і як його розташувати, та нарешті придумав…

27 жовтня 2010 року Кабінет Міністрів України своїм Розпорядженням вирішив розмістити Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ у приміщеннях, де розташовуються судові палати у цивільних і кримінальних справах Верховного Суду України, в будівлях по вул. Пилипа Орлика, 4 і 4а, у м. Києві, закріпивши їх за зазначеним Вищим спеціалізованим судом на праві оперативного управління.

Як повідомляє Державна Судова адміністрація, вже 1 листопада 2010 року Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ (далі – ВССКЦС) розпочав свою роботу. На даний час Верховною Радою України до ВССКЦС обрано 27 суддів. Головою суду рішенням Вищої ради юстиції від 8 жовтня 2010 року призначено Фесенка Леоніда Івановича. 26 жовтня 2010 року відбулися перші збори суддів цього суду, на яких було вирішено першочергові організаційні питання, пов’язані з початком його діяльності: затверджено положення про збори суддів, утворено судові палати та їх кількісний склад (відповідно судова палата у цивільних справах – 70 суддів, судова палата у кримінальних справах – 50 суддів).

3 листопада Голова ВССКЦС провів прес-конференцію, планується також проведення дня відкритих дверей.

Напевне, що касаційні скарги вже потрібно надсилати на адресу цього суду.

__________________________________________________________

Публікація – листопад 2010 р.

Зацікавила публікація?
  • Одержуйте нові публікації по RSS або E-mail.


Коментарі закриті.