АДВОКАТСЬКЕ бюро
Кучерявого Олега Петровича

повний комплекс юридичних послуг, захист інтересів громадян і юридичних осіб

Гру

30

З банкрутством гірничих підприємств доведеться зачекати

Автор: admin

Верховна Рада вирішила продовжити дію заборони порушення справ про банкрутство гірничих підприємств, у статутних фондах яких частка держави становить не менше 25 відсотків – аж до 1 січня 2013 року. Це визначено прийнятим 23 грудня 2009 року законом N 1790-VI про внесення змін до пункту 1 розділу VII “Прикінцеві положення” сумнозвісного Закону “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

Тепер цей пункт 1 зазначеного закону виглядає так: “Справи про банкрутство гірничих підприємств (гірничодобувні підприємства, шахти, рудники, копальні, кар’єри, розрізи, збагачувальні фабрики, шахтовуглебудівні підприємства), у статутних фондах яких частка держави становить не менше 25 відсотків, не порушуються з дня набрання чинності Законом України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” до 1 січня 2013 року”.

Хоча, крім дати нічого не змінилося. Нагадаю, що згідно діючої до цього часу редакції закону, який частіше називають “Про банкрутство”, вказана заборона мала діяти до 1 січня 2010 року.

Тим, хто вже потирав лапки, готуючись, шляхом процедури банкрутства, прихопити чергове гірниче підприємство, доведеться зачекати.

Зацікавила публікація?
  • Одержуйте нові публікації по RSS або E-mail.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *