АДВОКАТСЬКЕ бюро
Кучерявого Олега Петровича

повний комплекс юридичних послуг, захист інтересів громадян і юридичних осіб

Жов

30

Хто може отримати відомості про власників транспортних засобів, а також СМС-інформування про нерухомість

Автор: admin

image001Як повідомляє «Урядовий портал», Уряд01 rus України розширив обсяг інформації стосовно зареєстрованих транспортних засобів та їх власників, що можуть отримувати посадові особи органів державної влади, органів місцевого самоврядування, адвокати, нотаріуси із Єдиного державного реєстру Міністерства внутрішніх справ задля здійснення ними повноважень, визначених законом. Це передбачено постановою Кабінету Міністрів України від 19 жовтня 2016 р. № 735.

Компетентні органи відтепер мають можливість отримувати відомості про номерний знак транспортного засобу, що раніше було неможливим при здійсненні запитів.

Нововведення дозволить забезпечити державні органи повним обсягом даних про транспортний засіб, необхідних при складанні процесуальних документів щодо накладення на нього арешту, оголошення в розшук, визнання речовим доказом або знаряддям злочину.

Отримання відомостей про номерний знак спростить роботу нотаріусів та покращить якість перевірки документів під час укладення правочинів, предметом яких є транспортні засоби.

Інформація про номерні знаки транспортних засобів дозволить адвокатам прискорити процедуру підготовки процесуальних документів щодо забезпечення позову шляхом накладення арешту на майно.

Крім того, Кабмін схвалив систему СМС-інформування власників нерухомості про зміни у реєстрі нерухомості. Перші три тижні система працюватиме в тестовому режимі. Так, система СМС-інформування працюватиме для власників нерухомого майна і повідомлятиме про будь-які зміни у реєстрі щодо їх майна.

За словами міністра юстиції Павла Петренка, цей механізм імплементували в «антирейдерський» закон. Власники нерухомості вже зараз можуть зареєструватися на сайті Міністерства юстиції та отримувати інформацію про своє майно.

Щоб скористатися новою послугою необхідно:

  1. отримати реєстраційний номер об’єкта нерухомості, який вказаний у реєстраційних документах та безпосередньо в реєстрі;
    2016-10-27_07-53-52
  2. відкрити кабінет власника майна на сайті реєстру і там поставити майно на відповідний контроль;
    2016-10-27_07-54-18
  3. вказати номер телефону, куди будуть приходитимуть повідомлення.
    2016-10-27_07-54-42

За словами міністра юстиції, даний сервіс буде дуже зручним для власників нерухомого майна, адже їм не знадобиться ходити до реєстратора і витрачати час, щоб отримати інформацію.

Нагадаємо, нещодавно Верховна Рада прийняла розроблений Мін’юстом антирейдерський закон, покликаний на боротьбу із рейдерством. Серед новацій законопроекту – запуск системи СМС інформування про будь-які зміни, які відбуваються в реєстрі через СМС.

_______________________________________________

Публікація – жовтень 2016 року

 

 



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *